Porsjons-pavlova med pasjonsfrukt-krem

For veldig mange er pavlova det vikigste på et kakebord. Jeg har selv vokst opp med det på alle 17.mai bord, konfirmasjoner, dåp eller andre selskap. Hvis jeg skal være helt ærlig med dere har det aldri vært en stor favoritt hos meg. Til dere som fulgte med på min sesong av bakemesterskapet fikk nok med seg uttalelsen min om at jeg aldri hadde laget pavlova før, og at jeg heller ikke var begeistret for å spise det. Men det var helt til jeg lagde det selv og fikk smake på en litt ny versjon av minipavlova.  

Det som er viktig for meg i en pavlova er at den må være i porsjons størrelsen, det må være 50/50 med krem og bunn, og kremen må være syrlig. I tillegg til dette vil jeg at den skal være sprø på utsiden, men helt seig på innsiden. Derfor har jeg utviklet den perfekte porsjonspavlova med en syrlig pasjonsfrukt krem for deg som deler de samme kriteriene sammen med meg.

Bildet viser en minipavlova. Den består av små, sprø marengstopper formet som en blomst, toppet med frisk gul pasjonsfruktkrem. I midten er det et utvalg av friske bær som bringebær, blåbær og jordbær. Marengsen er plassert på et bakepapir.

Dette trenger du:

Pavlova
150 g eggehvite
300 g sukker
1 ss maisenna

Pasjonsfrukt-krem
200 g sukker
3 egg
Pasjonsfruktpure
80 g smør
1 dl fløte

Sånn gjør du:
Ha eggehvite og sukker i en bolle over vannbad og varm opp til 60 grader. Hell over i en kjøkkenmaskin og visp til romtemperatur. Ta i maisenna og visp det lett sammen. Ha marengsen over i en sprøytepose og vær kreativ. Stek på 100 grader i 1 time.

For å lage pasjonsfrukt-kremen har du sukker, egg og pasjonsfrukt-pure i en bolle og varmer opp til 85 grader. Kjøl ned til 40 grader og ha oppi smør. Stavmiks det til du får en smidig og lysere curd. Pisk fløte til stivt og vend inn curden. Ha kremen på pavlovaen og massevis av bær på toppen! Nyt.

Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.

Forrige
Forrige

Mango-pannekaker

Neste
Neste

Jordbærboller med kremost-glasur