Jordbærboller med kremost-glasur

Elsker du gjærbakst like mye som meg? Da må du prøve denne sommerversjonen bestående av en smidig gjærdeig, jordbærpure i svingene og kremostglasur på toppen. Gjærbakst er nok det som startet hele min bakereise på sosiale medier. Det har alltid fascinert meg og jeg har nok i underbevisstheten alltid vært over gjennomsnittlig opptatt av gode boller- uten at jeg var klar over det! Jeg syntes de aller fleste desserter er gode og det er ikke ofte jeg tenker at en dessert er vond. Gjærbakst derimot- der har jeg visse krav og forventninger.

Etter å ha smakt meg gjennom det meste av normal bakst- så ville jeg gi dere en sommerversjon av det beste jeg vet. Denne er perfekt når de norske bærene kommer i butikken om sommeren- og du kan til og med bruke hjemmelaget syltetøy i. Det blir vel ikke bedre?

Bildet viser saftige jordbærboller. Hver bolle er firkantet med jordbærfyll i midten. På toppen er det en frisk kremostfrosting og en hel jordbær som er drysset med melis. Bollene er plassert tett sammen, og ser saftige og innbydende ut. Lag disse.

Dette trenger du:

Deigen
2 egg
50 g fersk gjær
250 g smør (romtemp)
2 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
1 ts salt
500 g sukker
2 kg hvetemel
1 liter melk

Jordbærfyll
400 g fryste jordbær
50 g sukker
1 lime
1 ss maisenna

Ostekrem
100 g fløte
250 g kremost
50 g melis
En halv lime

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Eltetiden kommer helt an på hvor kraftig maskin du har- så dette må man tilpasse. Ha i smøret og elt videre til deigen er smidig, elastisk og har en jevn flate.

I mellomtiden lager du jordbærfyllet. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp til bærene er møre. Stavmiks til en jevn pure, og sett kjelen tilbake på platen for å småkoke i 10 minutter. La det kjøle seg ned. Hev deigen til dobbel størrelse. Kjevle ut og ha på jordbærfyllet. Kutt opp i ønsket størrelser og legg i en form. Sett til heving i 30- 45 minutter. 

Imens bollene hever kan du lage ostekremen. Pisk fløten til nesten helt stiv, og tilsett kremost, melis og lime. Pisk til den blir glatt og fyldig. Pass på at du ikke visper for mye- da kan kremosten bli for flytende. Stek på 185 grader i ca 35 minutter alt etter hvor store de er. Du kan sjekke at bollene er gjennomstekt ved å bruke et termometer. De skal ha en kjernetemperatur på 94-96 grader.

Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.

Forrige
Forrige

Porsjons-pavlova med pasjonsfrukt-krem

Neste
Neste

Chunky nutella cookies