Mango-pannekaker
Dersom du har fulgt meg en stund vet du at det aller beste jeg vet i verden (utenom gjærbakst), det er pannekaker. Det gjelder pannekaker i sin vanlige form, med salt innhold, søtt innhold, lapper, sveler, vafler og alt annet som kan ligne på pannekaker. Dere kan tro jeg ble overgira når jeg kom over oppskriften til Alt Asiatisk på mango pannekaker. Bare et par timer senere hadde jeg handlet inn ingredienser og var klar for å teste ut. Konklusjonen ble at det var noe av det beste jeg har smakt.
Tenk dere søte pannekaker med en frisk krem og saftig mango. Det kunne ikke bli annet enn bra! Her får dere altså oppskriften på mango pannekaker laget av Alt Asiatisk.
Dette trenger du:
Pannekakene
2 kalde egg
250 g kald melk
75 g sukker
25 g smeltet smør
100 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
Krem
300 g kremfløte
3 ss vaniljesukker
Ekstra
1 stk mango
Gul konditorfarge
Slik gjør du:
Bland egg og sukker sammen. Ha i mel, vaniljesukker og rør godt. Tilsett 1/3 av melken og rør til det blir klumpefri. Ha i resten av melken og rør godt. Til slutt tar du i smør og konditorfarge, rør godt og dekk til bollen. La røren avkjøles i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til det blir stivt. Skrell mangoene og kutt dem i avlange biter. Varm en nonstick panne med smør. Hell 60 ml av røren i pannen og stek i ca. 3 minutter på kun den ene siden. Når de er avkjølt har du på krem og mango. Til slutt - nyt.
Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.