Lemon posset
Lemon posset eller sitronposset er en enkel dessert med kun tre ingredienser. Smaken minner om en panna cotta. Lett, frisk og perfekt sommer dessert! Denne sommeren bestemte jeg meg for å lage en “Sitron sommer” serie på mine sosiale medier. Jeg elsker sitron, og det kan virkelig brukes til alt.
Dette er en enkel dessert som absolutt alle kan få til. Skal du ha en enkel dessert til en jentekveld, bursdag eller noe annet? Da anbefaler jeg deg å prøve ut denne. De kan stå opptil 3 dager i kjøleskapet- noe som sparer deg for masse tid dagen det skal serveres.
Dette trenger du:
3 dl kremfløte
100 g sukker
40 g sitronsaft
Sitronzest hvis du ønsker
Slik gjør du:
I en kjele har du kremfløte og sukker. Varm det opp til det begynner å småboble på toppen- men det skal ikke koke. I mellomtiden kan du gjøre klar sitronskallene ved å bruke en skarp kniv rundt kanten og få sitronen ut med en skje. Ta kjelen av plata, og tilsett sitronsaft og eventuelt sitron zest. Legg til siden og avkjøl i 10 minutter! Hell sukker og fløte blandingen over i skallene. Sett kjølig i ca 1 time. Så er det bare å nyte!
Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.