Chunky nutella cookies
Hva passer vel bedre sammen enn cookies og nutella? Det er svært lite. Derfor tenkte jeg at dere i dag skulle få oppskriften min på perfekte.chunky.nutella.cookies. Dette har ikke bare blitt en av min favoritt oppskrifter- det har blitt deres også. Jeg får daglig meldinger om hvor gode de er- og det kan jeg bekrefte. Cookiesene er den perfekte balanse mellom myk, saftig og fulle av søt sjokolade.
Jeg gleder meg til å dele denne oppskrifter med dere. Tar du med deg disse på en fredagskveld, en venninne kveld eller en bursdag så er du garantert deres favoritt for kvelden!
Dette trenger du:
250 g smør
400 g brunt sukker
2 egg
4 ss maisenna
1 ts bakepulver
1 ts natron
450 g hvetemel
250 g sjokolade
1 boks nutella
Sånn gjør du:
Begynn med å scoope ut 12 spiseskjeer med nutella, og ha det på et bakepapir. Legg 45-60 minutter i fryseren.
Ha smør og brunt sukker i en bolle og visp sammen til du får en kremet konsistent hvor sukkerkornene ikke lenger er like synlige.
Deretter har du oppi eggene og visper til alt er kombinert, ikke visp mer enn du trenger. Ha i maisenna, bakepulver, natron og hvetemel. Miks dette sammen til du får en god konsistens og det ikke lenger er noe synlig mel. Pass på at du ikke jobber for mye med deigen.
Ha i sjokoladen med en slikkepott til alt er blandet inn. Scoop opp cookies som veier ca 140 gram. Ta av en liten del cookiedeig, lag en grop hvor du putter nutellaen i og lukk igjen på toppen med deigklumpen.
Legg de i fryseren i minst en time, men gjerne mye lenger. Disse blir bedre jo lenger de får ligge i fryseren. Stek på 180 grader i ca 12-15 minutter. Dersom du steker de fra fryst tilstand- beregn 20-25 minutter i ovnen. Så er det bare å nyte.
Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.