Jordbær-boller med kremost
2,5 time
Saftige boller som er bakt i en form med jordbærfyll i svingene. Toppet med en frisk kremost frosting og et melisdryss.
Dette trenger du:
Deigen
2 egg
50 g fersk gjær
50 g smør (romtemp)
2 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
1 ts salt
500 g sukker
2 kg hvetemel
1 liter melk
JORDBÆR-KREM
400 g fryste jordbær
50 g sukker
1 lime
1 ss maisenna
KREMOST FROSTING
100 g fløte
250 g kremost
50 g melis
1/2 lime
slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Eltetiden kommer helt an på hvor kraftig maskin du har- så dette må man tilpasse. Ha i smøret og elt videre til deigen er smidig, elastisk og har en jevn flate.
I mellomtiden lager du jordbærfyllet. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp til bærene er møre. Stavmiks til en jevn pure, og sett kjelen tilbake på platen for å småkoke i 10 minutter. La det kjøle seg ned.
Hev deigen til dobbel størrelse. Kjevle ut og ha på jordbærfyllet. Kutt opp i ønsket størrelser og legg i en form. Sett til heving i 30- 45 minutter.
Imens bollene hever kan du lage ostekremen. Pisk fløten til nesten helt stiv, og tilsett kremost, melis og lime. Pisk til den blir glatt og fyldig. Pass på at du ikke visper for mye- da kan kremosten bli for flytende.
Stek på 185 grader i ca 35 minutter alt etter hvor store de er. Du kan sjekke at bollene er gjennomstekt ved å bruke et termometer. De skal ha en kjernetemperatur på 94-96 grader.


