Chocolate chip cookies

Jeg har lenge vært på jakt etter å bake meg frem til den perfekte oppskriften på chunky chocolate chip cookies. Jeg vil at de skal være store, myke og bare nesten på grensen til rå på innsiden. Hvis de i tillegg er litt sprø på utsiden - da er det etter min mening den perfekte oppskriften.

Jeg har bakt meg frem til denne oppskriften i lang tid, og endelig fant jeg min perfekte oppskrift. Denne oppskriften har jeg delt på mine sosiale medier tidligere (@annikenbavre) og den gikk helt viralt. Jeg tror aldri jeg har fått så mange meldinger om en oppskrift noen gang - så noe riktig må jeg ha gjort. Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av!

Myke og saftige chocolate chip cookies. Kjeks fylt med biter av sjokolade. Tre cookies stablet oppå hverandre, hvor de nederste ligger flat og den øverste balanseres på sin kant.

Chocolate chip cookies.

Dette trenger du:

250 g smør
400 g brunt sukker
2 egg
4 ss maisenna
1 ts bakepulver
1 ts natron
450 g hvetemel
Klype salt
500 g sjokolade

Slik gjør du:

Ha smør og brunt sukker i en bolle og visp sammen til du får en kremet konsistent hvor sukkerkornene ikke lenger er like synlige. Deretter har du oppi eggene og visper til alt er kombinert, ikke visp mer enn du trenger. Ha i maisenna, bakepulver, natron, hvetemel og salt. Miks dette sammen til du får en god konsistens og det ikke lenger er noe synlig mel. Pass på at du ikke jobber for mye med deigen. Ha i sjokoladen med en slikkepott til alt er blandet inn. Scoop opp cookies som veier ca 140 gram. Legg de i fryseren i minst en time, men gjerne mye lenger. Disse blir bedre jo lenger de får ligge i fryseren. Stek på 180 grader i ca 12-14 minutter. Dersom du steker de fra fryst tilstand - beregn 20-25 minutter i ovnen. Så er det bare å nyte.

Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.

Forrige
Forrige

Jordbærdrøm i glass

Neste
Neste

Rullekake med jordbærkrem