Jordbærdrøm i glass

Kan jeg friste med en enkel, frisk og skikkelig god sommerdessert?

Dessert i glass er noe av det jeg syntes er morsomt å lage - man kan være så kreativ og ikke minst tilpasse de akkurat som man vil. Inviterer man på middagsbesøk kan man legge til og fjerne alt ettersom hva gjesten vil ha. Smart, ikke sant? Dette er den perfekte dessert uansett årstid, men putter du noen norske jordbær i denne desserten har du en sikker vinner. Den perfekte blandingen mellom crunchy, friskt og søtt. Du vil ikke gå glipp av denne!

Jordbærdrøm i glass.

Dette trenger du:

Hvit sjokoladefluff
200 g hvit sjokolade
3 dl fløte

Karamell crunch
65 g smør, romtemp
50 sukker
1,5 ss lys sirup
90 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts salt

Bær
500 g jordbær

Start med å lage hvit sjokoladefluff. Hakk opp hvit sjokolade og ha i en kjele med fløte. Smelt det og rør til du har en fin og jevn konsistens. Legg i kjøleskapet noen timer. Når den har ligget lenge nok i kjøleskapet, visper du den opp med en håndvisp til den får en fluffy konsistens.

For å lage karamell crunch visper du sammen smør, sirup og sukker i en bolle til den får en kremet konsistens. Ha i resten av ingrediensene og samle deigen til det blir en god konsistens som henger sammen. Del i to og kjevle utover på et bakeark. Stikk hull på de med en gaffel. Stek i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter. La kjøle seg ned, deretter smuldrer du den opp. Monter desserten ved å legge de tre elementene lagvis i et glass. Avslutt med masse oppkuttet jordbær.

Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.

Forrige
Forrige

Glutentesten

Neste
Neste

Chocolate chip cookies