Rullekake med jordbærkrem

Rullekake er etter min mening en skikkelig undervurdert kake som fortjener mye mer oppmerksomhet og plass på kakebordet. Dette var rullekaken jeg bakte i semifinalen på bakemesterskapet - og tilbakemeldingene var så gode at jeg var nødt til å lage den på nytt når jeg kom hjem. Jeg har justert litt og funnet fram til en oppskrift jeg er skikkelig fornøyd med! Mottoet mitt med denne oppskrifter er «mer er mer». Desto mer fyll du klarer å dytte inn, desto bedre blir den.

Jeg har noen tips det kan være lurt å ta med seg for å få et best mulig resultat. Så snart rullekaken er ferdig stekt legger jeg ett kjøkkenhåndkle over den, og ruller kaken med håndkle. Da slipper du at rullekaken knekker og den holder på saftigheten. Pass også på at du lar den kjøle seg ordentlig ned før du tar på krem og bær. Den kan fryses uten fyllet, og holder seg fin der en god stund!

Lys rullekake med jordbærmønster. Fylt med lysrosa jordbærkrem, kiwi og pistasj. Toppet med jordbærkrem, jordbær og hakket pistasj. Plassert på en fjøl med ferske jordbær og kiwi. Sett forfra.

Rullekake med jorbærkrem.

Dette trenger du:

Rullekake
160 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
6 egg
200 g sukker
30 ml olje

Jordbær-ostekrem
200 g smør
125 g kremost
500 g melis
Hjemmelaget jordbærpure

Annet tilbehør
Kiwi
Jordbær
Pistasjnøtter

Slik gjør du:

Visp sammen eggehvitene og 100 g sukker til det er stivt. I en annen bolle visper du sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt. I en tredje bolle visper sammen eggeplommene, resten av sukkeret og olje. Visp sammen til det er blitt tykkere og lysere i farge. Ha i halve eggehvite blandingen i eggeplomme blandingen. Visp på lavt speed i 10 sekunder. Gjenta med resten av eggehvitene. Med en slikkepott, vend inn halvparten av melblandingen. Gjenta med resten av melblandingen. Hell over stekebrettet og fordel utover. Stek i 8-15 minutter.

For å lage jordbær kremen visper du sammen kremost og smør. Ha i melisen, og visp videre til du får en glatt konsistens. Vend inn jordbær pureen. Denne kan du lage veldig enkelt selv ved å koke opp fryste bær, litt sukker og litt lime. Stavmiks den for å få en glatt pure.

Kutt opp bærene og smør på jordbærkremen utover rullekaken. Rull den passe hardt slik at du får en fin snurr på rullekaken din. Pynt på toppen slik du ønsker.

Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.

Forrige
Forrige

Chocolate chip cookies