verdens beste skoleboller
2,5 time
Skoleboller må være topp 3 beste innen gjærbakst. Luftig bolle med silkemyk vaniljekrem som er dyppet i melisglasur og kokos. Det blir vel ikke stort bedre enn det? Disse må du teste ut!
Dette trenger du:
Deigen
1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør, romtemp.
1 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
0,5 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
5 dl melk
Vaniljekrem
3 eggeplommer
1,5 ss maisenna
4,5 ss sukker
1 vaniljestang
3 dl melk
Ekstra
Kokos
Melis
slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i bakebollen for utenom smøret. Elt i 5 minutter og ta deretter i smøret. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Hev deigen til dobbel størrelse.
Imens deigen hever lager du vaniljekremen. Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell litt etter litt av den varme melken over eggeblandingen. Ha alt over i kjelen igjen og kok opp mens du pisker. Småkok i 4-6 minutter til vaniljekremen har tyknet. Ha over i en skål og sett til avkjøling.
Rull alle bollene til skoleboller og sett til heving. Ha i masse vaniljekrem og stek de i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Ca 14-16 minutter. Når de er avkjølte, har du på melisglasur og kokos.


