verdens beste skoleboller

2,5 time

Skoleboller må være topp 3 beste innen gjærbakst. Luftig bolle med silkemyk vaniljekrem som er dyppet i melisglasur og kokos. Det blir vel ikke stort bedre enn det? Disse må du teste ut!

Bildet viser en skolebolle, som er en rund og luftig bolle. Midt i bollen er det et dypt hull fylt med lys gul vaniljekrem, som har en glatt og kremaktig konsistens. Rundt kanten av bollen, på toppen, er det et lag med melisglasur.

Dette trenger du:

Deigen

1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør, romtemp.
1 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
0,5 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
5 dl melk

Vaniljekrem

3 eggeplommer
1,5 ss maisenna
4,5 ss sukker
1 vaniljestang
3 dl melk

Ekstra

Kokos
Melis

slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i bakebollen for utenom smøret. Elt i 5 minutter og ta deretter i smøret. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Hev deigen til dobbel størrelse.

  2. Imens deigen hever lager du vaniljekremen. Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell litt etter litt av den varme melken over eggeblandingen. Ha alt over i kjelen igjen og kok opp mens du pisker. Småkok i 4-6 minutter til vaniljekremen har tyknet. Ha over i en skål og sett til avkjøling.

  3. Rull alle bollene til skoleboller og sett til heving. Ha i masse vaniljekrem og stek de i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Ca 14-16 minutter. Når de er avkjølte, har du på melisglasur og kokos.

Forrige
Forrige

Oreoboller

Neste
Neste

Kardemommeboller