Oreoboller

1 time & 45 minutter

Noe av det beste jeg vet om er oreokake- og det tipper jeg at jeg ikke er alene om. Nå skal du få oppskriften min på skikkelig digge oreoboller med en kremost frosting på toppen. Disse her må du lage!

Oreoboller med en hvit smørkrem. Rose tallerken med rosa detaljer. Det er en bolle på tallerken sett forfra.

Dette trenger du:

Deigen

1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør, romtemp.
1 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
0,5 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
5 dl melk

Fyll

115 g smeltet smør
100 g sukker
1 pakke oreo

Kremost frosting

200 g kremost
50 g smør, romtemperert
250 g melis
Lime- eller sitronsaft

Ekstra

Oreo til pynt

slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Jeg bruker kun kalde ingredienser da deigen vil bli varmet opp av eltingen. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen samler seg fint, avhengig av hvor kraftig maskin du har. Ha i romtemperert smør, og elt videre til deigen er elastisk og består glutentesten.

  2. Pakk deigen inn i plastikk, og legg i kjøleskapet i 15-20 minutter. Dette gjør at deigen blir enklere å jobbe med. Jeg dropper forheving iblant for å spare tid, og fordi jeg ikke ser den store forskjellen når jeg gjør det og ikke. Har jeg masse tid- da forhever jeg.

  3. I mellomtiden kan du vispe sammen romtemperert smør og sukker til blandingen som skal inni bollene.

  4. Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut til et rektangel. Ha på smør- og sukkerblandingen. Strø over masse hakket oreo tilslutt.

  5. Flett eller rull oreobollene sånn som du ønsker. Sett bollene til heving i minst 1 time.

  6. Imens bollene hever kan du lage kremost frostingen ved å vispe sammen alle ingrediensene til du får en smidig og glatt krem. Er den for tynn? Tilsett mer melis til du får den konsistensen du ønsker deg.

  7. Stek bollene på 200 grader i 15-25 minutter avhengig av størrelse. Avkjøl bollene, smør over kremost frostingen og strø på oreobiter. Nyt!

Forrige
Forrige

Sitronboller

Neste
Neste

Verdens beste skole-boller