kardemomme- boller
2,5 time
Verdens beste kardemommeboller med smak av ekte kardemomme!
Dette trenger du:
Deigen
2 egg
50 g fersk gjær
250 g smør, romtemperatur
2 ss vaniljesukker
1 ss kardemomme
1 ss salt
500 g sukker
2 kg hvetemel
1 liter melk
kardemomme-blanding
125 g smeltet smør
250 g sukker
50 g grovmalt kardemomme
slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Jeg bruker kun kalde ingredienser da deigen vil bli varmet opp av eltingen. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Ha i romtemperert smør, og elt videre i noen minutter.
Sett deigen til heving til den har doblet seg i størrelsen.
Kjevle den ut i et rektangel, og ha på kardemommeblandingen. Jeg pleier å veie mine boller til ca 175 gram, men dette velger du selv.
Flett bollene slik du ønsker, og sett til heving i minst 45 minutter. Pensle de med egg og strø på perlesukker. Eventuelt kan du lage sukker- og kardemommeblanding som du drysser på toppen. Da blir det en karamellisert smak- og det er skikkelig godt.
Stek på 200 grader i 18-23 minutter alt etter hvor store de er.
Avkjøl på rist og nyt skikkelig digge kardemommeboller!


