vanilje- og bringebær boller

2 time & 30 minutter

Luftige hveteboller med vaniljekrem og bringebær. For å toppe dette rulles de også i smeltet smør og sukker. Vil du servere en bolle litt utenom det vanlige? Da er denne helt perfekt.

Ferske boller med bringebær og vaniljekrem – myke, søte, og uimotståelige! Perfekt til frokost, dessert eller kaffepause.

Dette trenger du:

Deigen

1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør (romtemp)
1 ss vaniljesukker
1/2 ss kardemomme
1/2 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
1/2 liter melk

vaniljekrem

3 eggeplommer
1,5 ss maisenna
4,5 ss sukker
1 vaniljestang
3 dl melk

Ekstra

Bringebær
Sukker
Smør

slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i bakebollen for utenom smøret. Elt i 5 minutter og ta deretter i smøret. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Hev deigen til dobbel størrelse som vanlig i bakebollen, eller bruk den metoden jeg liker best; pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i 40-80 minutter. Deigen blir enkel og smidig å jobbe med, og dette funker spesielt godt når du skal flette eller rulle boller da de holder formen veldig bra.

  2. Imens deigen hever/ligger i kjøleskapet lager du vaniljekremen. Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell litt etter litt av den varme melken over eggeblandingen. Ha alt over i kjelen igjen og kok opp mens du pisker. Småkok i 4-6 minutter til vaniljekremen har tyknet. Ha over i en skål og sett til avkjøling.

  3. Rull alle bollene til skoleboller på ca 120 gram og sett til heving. Ha i vaniljekrem, dryss med fryste bringebær og pensle med egg. Stek de i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Ca 8-10 minutter. Når de er avkjølte, pensler du med smeltet smør og ruller i sukker.

Forrige
Forrige

Enkle hjemmelagde gifflar

Neste
Neste

Sitronboller