sitronboller med kremost frosting
2,5 time
Sitronboller med en frisk kremost frosting- disse passer helt perfekt nå på sommeren med sin syrlige sitronsmak i hver bit!
Dette trenger du:
Deigen
1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør (romtemp)
1 ss vaniljesukker
1/2 ss kardemomme
1/2 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
1/2 liter melk
Sitronfyll
125 g romtemperert smør
125 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
50 g sitronsaft
KREMOST FROSTING med sitron
200 g kremost
50 g smør, romtemperert
250 g melis
Sitronsaft
Sitron zest
slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Jeg bruker kun kalde ingredienser da deigen vil bli varmet opp av eltingen. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen samler seg fint, avhengig av hvor kraftig maskin du har. Ha i romtemperert smør, og elt videre til deigen er elastisk og består glutentesten.
Pakk deigen inn i plastikk, og legg i kjøleskapet i 15-20 minutter. Dette gjør at deigen blir enklere å jobbe med. Jeg dropper forheving iblant for å spare tid, og fordi jeg ikke ser den store forskjellen når jeg gjør det og ikke. Har jeg masse tid- da forhever jeg.
Kombiner smør, brunt sukker, hvitt sukker og sitronsaft i en bolle. Visp sammen til du får en jevn masse.
Spre sitronfyllet utover deigen og rull den stramt til en pølse. Kutt av endene. Bruk en skarp kniv eller en tanntråd til å kutte bollene jevnt. Plasser bollene i en ildfast form, og sett til heving.
Imens bollene hever kan du lage kremost frostingen ved å vispe sammen alle ingrediensene til du får en smidig og glatt krem. Er den for tynn? Tilsett mer melis til du får den konsistensen du ønsker deg. Smak til med sitronsaft.
Stek bollene på 195 grader i 20-25 minutter. Spre kremost frostingen utover bollene når den er avkjølt!


