BLÅMUGGOST DONUTS

2,5 time

En donut med syrlig og fyldig blåmuggostkrem, fruktig fiken, crunchy cashewnøtter og søt honning glasur.

Dette trenger du:

Deigen

800 g hvetemel
450 g helmelk
80 g sukker
50 g fersk gjær
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 egg
100 g smør, romtemperert
Frityrolje

BLÅMUGGOST-KREM

200 g kremost
150 g blåmuggost
80 g fiken

HONEY GLAZE

250 g melis
40 g melk
75 g honning

slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene utenom smør i en bakebolle. Elt i ca 5 minutter og tilsett smøret i terninger. Elt videre i alt fra 10-15 minutter- dette avhenger av hvor kraftig kjøkkenmaskin du bruker. Deigen skal være smidig og elastisk. Pass på at deigen ikke er for hard og tørr, så vær forsiktig med mengden mel.

  2. Hev deigen til den har blitt dobbelt så stor. I mellomtiden kan du lage blåmuggost-kremen.

  3. Kutt opp fiken i små biter. Visp alle ingrediensene lett sammen.

  4. For å lage honning-glasuren blander du alle ingrediensene sammen til du har fått en fin tykkelse og konsistens.

  5. Varm opp frityr til ca 185 grader. Fritér donuten på hver side til en gylden farge. Ha over på kjøkkenpapir for å få ut overflødig olje.

  6. Når de er avkjølt fyller du de med blåmuggost-krem, dypper de i honning-glasur, strør på ristede cashewnøtter og har på en halv fiken på toppen.

Forrige
Forrige

Kardemommeboller

Neste
Neste

Jordbær-boller med kremost-glasur