rullekake med jordbær-krem

40 minutter

Rullekake er etter min mening skikkelig undervurdert. Min moderne versjon med jordbærkrem, kiwi og pistasj vil garantert bli en ny favoritt.

Lys rullekake med jordbærmønster. Fylt med lysrosa jordbærkrem, kiwi og pistasj. Toppet med jordbærkrem, jordbær og hakket pistasj. Plassert på en fjøl med ferske jordbær og kiwi. Sett forfra.

Dette trenger du:

RULLEKAKE

160 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
6 egg
200 g sukker

JORDBÆR- OG OSTE-KREM

400 g fryste jordbær
50 g sukker
1 lime
1 ss maisenna

ANNET TILBEHØR

Kiwi
Jordbær
Pistasjnøtter

slik gjør du:

  1. Visp sammen eggehvitene og 100g sukker til det er stivt.

  2. I en annen bolle visper du sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt.

  3. I en tredje bolle visper sammen eggeplommene, resten av sukkeret og olje. Visp sammen til det er blitt tykkere og lysere i farge.

  4. Ha i halve eggehvite-blandingen i eggeplomme-blandingen.
    Visp på lavt speed i 10 sekunder. Gjenta med resten av eggehvitene. Med en slikkepott, vend inn halvparten av melblandingen. Gjenta med resten av melblandingen.

  5. Hell over stekebrettet og fordel utover. Stek i 8-15 minutter.

  6. For å lage jordbær kremen visper du sammen kremost og smør. Ha i melisen, og visp videre til du får en glatt konsistens. Vend inn jordbær pureen. Denne kan du lage veldig enkelt selv ved å koke opp fryste bær, litt sukker og litt lime. Stavmiks den for å få en glatt pure.

  7. Kutt opp bærene og smør på jordbærkremen utover rullekaken. Rull den passe hardt slik at du får en fin snurr på rullekaken din. Pynt på toppen slik du ønsker.

Forrige
Forrige

Ostekake med sitroncurd

Neste
Neste

Nutella pannekake-kake