Mango panna cotta
Panna cotta er en enkel og smakfull dessert som kan varieres i det uendelige, og er perfekt for gjester siden den kan lages i forveien. Denne silkemyke panna cottaen er smaksatt halvparten vanilje og halvparten mango, toppet med mangoterninger. Prøv denne skikkelig gode desserten!
Dette trenger du:
400 g kondensert melk
200 g kremfløte
4 gelatinplater
1 ss sukker
1 moden mango
Sånn gjør du:
Del opp ingrediensene i to like deler for å lage to forskjellige smaker.
For den hvite delen: I en kjele, varm opp halvparten av kondensert melk og kremfløte til rett under kokepunktet. Bløtlegg halvparten av gelatinplatene i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Når melkeblandingen er varm, tilsett sukkeret. Rør godt sammen. Klem ut overflødig vann fra gelatinpulveret og tilsett det i kjelen. Rør til gelatinen er helt oppløst. Hell blandingen i porsjonsformer eller glass, og la det avkjøles i kjøleskapet i ca 2 timer, eller til det har stivnet.
For mango-delen: Gjenta trinnene ovenfor med den andre halvparten av ingrediensene, men tilsett i stedet most mango i blandingen før du tilsetter gelatinen. Hell det over den hvite panna cottaen som allerede har stivnet i formene. Sett formene tilbake i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet helt. Til slutt kan du nyte en skikkelig god sommer dessert.
Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.