Chunky oreo cookies
Hvem elsker vel ikke chunky cookies? Vel, dette er chunky cookies med en hel oreo i midten. I tillegg er det masse hvit sjokolade i hver eneste bit. Disse må du prøve! Cookies er helt genialt og fungerer til enhver anledning.
Mine beste tips for å lykkes med cookies er å bruke kaldt smør, kjøle ned deigen i kjøleskapet, bruke nok mel og ikke steke de for lenge. Dersom dere har noen flere spørsmål om cookies- ikke nøl med å sende meg en melding på instagram @annikenbavre
Dette trenger du:
225 gram usaltet smør, kaldt
220 gram brunt sukker
100 gram sukker
2 egg
400 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts maisenna
½ ts salt
200 g hvit sjokolade
10 stk knuste Oreos
15 Oreo
Sånn gjør du:
Forvarm ovnen til 190°C. Legg bakepapir eller silikonmatte på bakebrettene.
I en bolle visper du sammen kaldt smør, brunt sukker og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, maisenna og salt i en egen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene i smør-egg-blandingen. Bland til det akkurat er kombinert. Rør inn knuste Oreo kjeks og hvite sjokoladebiter i cookiedeigen, til det er jevnt fordelt. La cookiedeigen avkjøles i kjøleskapet i 15-30 minutter.
MONTERING: Ta en skje med avkjølt deig, flatt den ut og lag en fordypning i midten. Legg en oreo på toppen. Ta deretter den resterende deigen til å forsegle rundt oreoen til den er helt dekket. Form deigen til høye, runde kuler. Gjenta til all deig er brukt. Oppskriften gir ca. 15 cookies, og hver cookie veier ca. 100 gram. Stek i 12-14 minutter eller til kantene er gyllenbrune. La avkjøle i 15 minutter på bakebrettet før du overfører dem til rist. Nyt!
Du kan også trykke på knappen nedenfor for å komme til oppskrift.