Lemon posset

1 time & 15 minutter

Lemon posset eller sitronposset er en enkel dessert med kun tre ingredienser. Smaken minner om en panna cotta. Lett, frisk og perfekt sommer dessert!

Bildet viser halve sitronskall fylt med gul sitronfromasj, plassert på en hvit tallerken. Rundt tallerkenen ligger halve sitroner, noen hele sitroner, og grønne mynteblader. Alt er plassert på en lys duk, og det er også noen grønne eucalyptusblader i

Dette trenger du:

3 dl kremfløte
100 g sukker
40 g sitronsaft
Sitronzest hvis du ønsker

slik gjør du:

  1. I en kjele har du kremfløte og sukker. Varm det opp til det begynner å småboble på toppen- men det skal ikke koke.

  2. I mellomtiden kan du gjøre klar sitronskallene ved å bruke en skarp kniv rundt kanten og få sitronen ut med en skje.

  3. Ta kjelen av plata, og tilsett sitronsaft og eventuelt sitron zest. Legg til siden og avkjøl i 10 minutter!

  4. Hell sukker og fløte blandingen over i skallene. Sett kjølig i ca 1 time. Så er det bare å nyte!

Forrige
Forrige

Verdens beste sjokoladekake

Neste
Neste

Ostekake med sitroncurd