JORDBÆRDRØM
I GLASS

40 minutter

Luftig, crunchy og syrlig jordbærdessert i glass.

Bildet viser tre glass fylt med lagdelte desserter. Lagene består av krem, knuste kjeks og friske jordbærbiter. På toppen er det flere jordbærbiter og et blad av grønn mynte. Foran glassene ligger en stripete hvit og beige klut.

Dette trenger du:

HVIT SJOKOLADEFLUFF

200 g hvit sjokolade
3 dl fløte

KARAMELL CRUNCH

65 g smør, romtemperatur
50 g sukker
1,5 ss lys sirup
90 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts salt

BÆR

500 g jordbær

  1. Start med å lage hvit sjokoladefluff. Hakk opp hvit sjokolade og ha i en kjele med fløte. Smelt det og rør til du har en fin og jevn konsistens.

  2. Legg i kjøleskapet noen timer. Når den har ligget lenge nok i kjøleskapet, visper du den opp med en håndvisp til den får en fluffy konsistens.

  3. For å lage karamell crunch visper du sammen smør, sirup og sukker i en bolle til den får en kremet konsistens. Ha i resten av ingrediensene og samle deigen til det blir en god konsistens som henger sammen. Del i to og kjevle utover på et bakeark.
    Stikk hull på de med en gaffel.

  4. Stek i ovnen på 175 grader i ca. 15-20 minutter.

  5. La kjøle seg ned, deretter smuldrer du den opp.

  6. Monter desserten ved å legge de tre elementene lagvis i et glass. Avslutt med masse oppkuttet jordbær.

slik gjør du:

Neste
Neste

Pina colada i glass