SITRON-OSTEKAKE MED SITRONCURD
2 timer & 30 minutter
Frisk sitron ostekake toppet med en deilig sitroncurd. Denne passer perfekt til enhver anledning og kan i tillegg lages dagen før- enklere enn det blir det ikke.
Dette trenger du:
BUNN
400 g digestive kjeks
100 g smeltet smør
OSTEKAKEFYLL
500 g kremost
100 g melis
1 ss vaniljesukker
1 ss ReaLemon sitronjuice
5 dl kremfløte
SITRONFYLL
1 egg
1 eggeplommer
75 g sukker
100 g ReaLemon sitronjuice
Zest fra 2 sitroner
75 g smør
slik gjør du:
Begynn med å lage kjeksbunnen. Knus kjeksen og tilsett smeltet smør. Ha dette i en bakepapirkledd sprinkelform på 20-22 cm og trykk det godt ned.
For å lage ostefyllet visper du sammen kremost, melis, vaniljesukker og ReaLemon sitronsaft. Når dette er vispet godt sammen heller du i kremfløten. Visp godt sammen til kremen er stiv, men myk. Den skal ikke være rennende! Hell det over i formen.
Sett dette kjølig i minst 2 timer. Denne kaken er perfekt å lage dagen før, så den kan fint stå i kjølig mye lenger.
Sitron curden lager du ved å ha egg, eggeplommen, sukker, ReaLemon sitronjuice og sitron zest i en kjele. Varm opp blandingen på medium/lav varme til den tykner. Har du for høy varme kan du risikere å lage eggerøre. Når den har tyknet tar du den av platen og tilsetter oppkuttet mykt smør. Rør det inn og sil curden for å få vekk eventuelle klumper.
Sett denne kjølig i minst 2 timer. Desto lenger den står, jo tykkere vil den bli.
Fordel sitronkremen over ostekaken og pynt som du ønsker. Til slutt- nyt!


