SITRON-OSTEKAKE MED SITRONCURD

2 timer & 30 minutter

Frisk sitron ostekake toppet med en deilig sitroncurd. Denne passer perfekt til enhver anledning og kan i tillegg lages dagen før- enklere enn det blir det ikke.

Bildet viser en sitronostekake på et marmor kakefat. Kaken er dekket med en glatt gul sitronglasur og pyntet med kremdotter og skiver av sitron. I bakgrunnen er det en gul sitronformet kanne og noen grønne blader som dekorasjon.

Dette trenger du:

BUNN

400 g digestive kjeks
100 g smeltet smør

OSTEKAKEFYLL

500 g kremost
100 g melis
1 ss vaniljesukker
1 ss ReaLemon sitronjuice
5 dl kremfløte

SITRONFYLL

1 egg
1 eggeplommer
75 g sukker
100 g ReaLemon sitronjuice
Zest fra 2 sitroner
75 g smør

slik gjør du:

  1. Begynn med å lage kjeksbunnen. Knus kjeksen og tilsett smeltet smør. Ha dette i en bakepapirkledd sprinkelform på 20-22 cm og trykk det godt ned.

  2. For å lage ostefyllet visper du sammen kremost, melis, vaniljesukker og ReaLemon sitronsaft. Når dette er vispet godt sammen heller du i kremfløten. Visp godt sammen til kremen er stiv, men myk. Den skal ikke være rennende! Hell det over i formen.

  3. Sett dette kjølig i minst 2 timer. Denne kaken er perfekt å lage dagen før, så den kan fint stå i kjølig mye lenger.

  4. Sitron curden lager du ved å ha egg, eggeplommen, sukker, ReaLemon sitronjuice og sitron zest i en kjele. Varm opp blandingen på medium/lav varme til den tykner. Har du for høy varme kan du risikere å lage eggerøre. Når den har tyknet tar du den av platen og tilsetter oppkuttet mykt smør. Rør det inn og sil curden for å få vekk eventuelle klumper.

  5. Sett denne kjølig i minst 2 timer. Desto lenger den står, jo tykkere vil den bli.

  6. Fordel sitronkremen over ostekaken og pynt som du ønsker. Til slutt- nyt!

Forrige
Forrige

Lemon posset

Neste
Neste

Rullekake med jordbær-krem