safarikjeks boller

2 time & 30 minutter

Alle har vel spist safarikjeks? Kanskje verdens beste kjeks. Dette er sjukt digge boller med safarikjeks både på innsiden og på toppen. De er toppet med en frisk kremost glasur. Disse må du bare prøve!

Dette trenger du:

Deigen

1 egg
25 g fersk gjær
125 g smør (romtemp)
1 ss vaniljesukker
1/2 ss kardemomme
1/2 ts salt
250 g sukker
1 kg hvetemel
1/2 liter melk

Fyll

125 g romtemperert smør
225g hvitt sukker
200 g safarikjeks

Kremost glasur

200 g kremost
50 g smør, romtemperert
250 g melis
Sitronsaft

slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i bakebollen, utenom smør. Jeg bruker kun kalde ingredienser da deigen vil bli varmet opp av eltingen. Elt i alt fra 10-20 minutter til deigen samler seg fint, avhengig av hvor kraftig maskin du har. Ha i romtemperert smør, og elt videre til deigen er elastisk og består glutentesten.

  2. Pakk deigen inn i plastikk, og legg i kjøleskapet i 15-20 minutter. Dette gjør at deigen blir enklere å jobbe med. Jeg dropper forheving iblant for å spare tid, og fordi jeg ikke ser den store forskjellen når jeg gjør det og ikke. Har jeg masse tid- da forhever jeg.

  3. Kombiner smør og hvitt sukker i en bolle. Visp sammen til du får en jevn masse.

  4. Ta frem gjærdeigen din. Kjevle den ut til et rektangel. Jeg pleier å ha min deig i kjøleskapet 30-60 minutter i forkant, da er den enda lettere å jobbe med.

  5. Spre fyllet utover deigen og topp med safarikjeks. Rull den stramt til en pølse. Kutt av endene. Bruk en skarp kniv eller en tanntråd til å kutte bollene jevnt. Plasser bollene i en ildfast form, og sett til heving.

  6. Imens bollene hever kan du lage kremost frostingen ved å vispe sammen alle ingrediensene til du får en smidig og glatt krem. Er den for tynn? Tilsett mer melis til du får den konsistensen du ønsker deg. Smak til med sitronsaft.

  7. Stek bollene på 195 grader i 20-25 minutter. Spre kremost frostingen utover bollene når den er avkjølt!

Neste
Neste

Enkle hjemmelagde gifflar