Mango
panna cotta

2 timer & 30 minutter

Har du lyst på en frisk og enkel sommer dessert? Hva passer vel bedre enn mango panna cotta? Konsistensen er fløyelsmyk og smaken fra mangoen gjør den syrlig og saftig.

Bildet viser en tropisk dessert med lag av mango og krem i glass. Desserten er pyntet med fersk mango og revet limeskall. En lime delt i to ligger ved siden av glassene, sammen med et stettglass fylt med en limebåt. Bakgrunnen er lys og frisk.

Dette trenger du:

400 g kondensert melk
200 g kremfløte
4 gelatinplater
1 ss sukker
1 moden mango

slik gjør du:

  1. Del opp ingrediensene i to like deler for å lage to forskjellige smaker.

  2. For den hvite delen: I en kjele, varm opp halvparten av kondensert melk og kremfløte til rett under kokepunktet. Bløtlegg halvparten av gelatinplatene i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Når melkeblandingen er varm, tilsett sukkeret. Rør godt sammen. Klem ut overflødig vann fra gelatinpulveret og tilsett det i kjelen. Rør til gelatinen er helt oppløst. Hell blandingen i porsjonsformer eller glass, og la det avkjøles i kjøleskapet i ca 2 timer, eller til det har stivnet.

  3. For mango-delen: Gjenta trinnene ovenfor med den andre halvparten av ingrediensene, men tilsett i stedet most mango i blandingen før du tilsetter gelatinen. Hell det over den hvite panna cottaen som allerede har stivnet i formene. Sett formene tilbake i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet helt. Til slutt kan du nyte en skikkelig god sommer dessert.

Forrige
Forrige

Pina colada i glass