Lemon posset
10 minutter + frysetid
Sitronsorbet er en forfriskende og syrlig dessert som er enkel å lage uten iskremmaskin. Server den i frosne, uthulede sitroner for en ekstra elegant presentasjon. Perfekt for sommerdager og festlige anledninger!
Dette trenger du:
170 g sukker
2,5 dl vann
120-160 g sitronjuice
1-2 eggehviter
slik gjør du:
Kok opp sukker og vann i en kjele. I mellomtiden kan du klargjøre sitronene ved å ta ut kjernen. Dette viser jeg nøye i videoen. Legg de i fryseren.
Skvis ut sitronjuice av sitronene og ha oppi kjelen. Kok opp blandingen en gang til! Når det har kokt opp har du det over i en bred beholder og legger i fryseren noen timer.
Når den har stivnet i fryseren har du den over i en smoothieblender eller lignende. Miks det sammen med eggehvite. Jeg ville startet med én eggehvite, og deretter tilsatt litt mer etterhvert. Når den er blandet godt sammen kan du sette den litt i fryseren dersom den er litt løs i konsistensen. Ha over i sitronskallene og server umiddelbart.

